‬ interior

An overview of projects, products and exclusive articles about ‬ interior

Project • By FEI ArchitectsUniversities

Collaborative Learning Center of Peking University

The Collaborative Learning Center of Peking University is located in the Second Teaching Building, adjacent to the canteen and the School of Mathematical Sciences. How to transform the original corner space under and around the staircase into a diversified, interactive and borderless space that integrates typical elements of Peking University and gives the students a sense of psychological identity is the focus of this project. FEI Architects Peking University has been a pioneer in education reform, and we hope to embody the University’s spirit of “Sticking to Convention and Encouraging Innovation” and to make it a new landmark of the University's humanistic landscape. This space is a pilot of diversified education s... More

Project • By Laura AbeltinaPrivate Houses

Family house near Riga

The interior and design was inspired by the environment which hosted it. The large, naturally lit building was wrapped around a beautiful serene forest and wild meadows. Caption This space yearned to bring in natural organic colours and fabrics wrapped in light, beauty and elegance with the full acknowledgement of practicality to host large dinner parties and modern living.Merging luxury pastel colours with brass, stone and wood complemented both the personality of the building and its hosts. Caption More

Project • By FEI ArchitectsTheaters

Stand Installation of New Sun Student Center

Located in the center of the function area for students' living and studying, and adjacent to the Peking University Hall and No.2 Teaching Building, the New Sun Student Center of Peking University is a building integrate student activities, services, management and other functions. With the rapid development of the Information age, the problems of single function and aging facilities make the space unable to meet the students' extracurricular needs. Therefore, starting from the small theatre, making the New Sun Student Center a creative convergence point on campus has been the focus of this project. Caption People's behavior depends on who they are and where they are. "The attributes of the cells in human body will subconsciously gui... More

Project • By ExpolightBars

Buddha Bar New York

Buddha-Bar is an iconic spot right in the heart of New York. Its interior includes aged materials and reflects the concept of reincarnation.  The dominant point of the interior is the parametric statue of Buddha. We stepped away from the traditional golden statue and offered to make the Buddha ephemeral using laser 3D mapping onto a sculpture made of glass slabs. The statue is illuminated in two modes flowing into each other with a cross-fade effect. Caption Sliding diffused light creates the feeling of a mystical aura around the figure and emphasizes the layered glass texture. The sophisticated optics system conducts the light to different points inside the glass, this way revealing the statue's volume and highlighting its mater... More

Project • By Setter ArchitectsOffices

AUOTOMOTIVE EQUIPMENT

Automotive Equipment and Automobiles are the official importers of the SUZUKI brand in Israel. Their logistics center and offices are located in Meuyan Sorek in Rishon LeZion and spread over 10,000 sqm.The office building includes two large showrooms, two office floors, a large dining room and training center. Caption The Design drew inspiration from the automotive world as well as Japanese motifs, such as natural and simple materials and colors with harmonious round shapes.At the entrance to the ground floor, there is a Japanese stone garden with a fish pond surrounding a large and impressive staircase, which connects the two showrooms. A large custom-made light fixture, reminiscent of Koi fish, is suspended from the high ceilin... More

Project • By BezmirnoApartments

Miami Apartments

Today’s realities force us to work in an even more inspired and diligent way. To work so that Ukraine is admired all over the world. That is why foreign projects have become even more important for us. Bezmirno In this project, we improved upon our own style utilizing some of our most favorite materials and colors. The customer, fully trusting our experience and style, allowed us to work with a mostly blank canvas and provided his input and refinements as we sculpted the design into perfection. Bezmirno This apartment is located in one of the premier skyscrapers of Miami. Among tall, massive buildings, we sought to create a cozy space in which to comfortably live, work, meet guests and entertain. Bezmirno The total a... More

Project • By Prashant Parmar ArchitectApartments

Apartment Interior At Swati Crimson

This is a 4 BHK Apartment house which is converted to 3 BHK as per the client’s requirement. Requirement of Study or family space adjoining dining became a key to the new addition to expand more in open plan layout. This became possible by converting the fourth bedroom into an open study area cum family sitting, resulting to a large, well-lit, well-ventilated and visually connected space. @mkgandhi_studio The personal foyer is decorated with wooden partition consisting of voids and solids with the name plate engraved in it. The console unit here is highlighted with the stone cladded backdrop. And the same is reflected in the vestibule having a circular mirror with back lighting. The Material, Lighting and the Furniture gives a t... More

Project • By Lapis BureauBars

RED Club

RED by Lapis Bureau is located in the heart of Shenzhen’s nightlife, in Coco Park Futian area, and is designed to be one of the most exclusive and unexpected realities among the bars and clubs scene in post-pandemic Shenzhen. Lapis Bureau Lapis Bureau In color psychology, Red represents positivity, initiative, passion and enthusiasm, hence the willingness to interact with people. In the most prosperous and bustling bar street of Coco Park in Futian, Shenzhen, a zig-zagging set of flashing red neon lights pops up at night. It is the signal that the carnival is ready to start. Lapis Bureau From the outside, a series of upholstered red-leather doors with a circular window geared with an infinity mirror is mesmerizing th... More

Project • By AtelierzeroApartments

Pan-00

The project involves the complete renovation of a small apartment overlooking Milan’s Darsena. To enhance the privileged view offered by two large French windows onto the surrounding urban landscape, it was decided to fully open the living room and kitchen, making them in fact a single environment. Simone Furiosi The living room wall and the kitchen wall perpendicular to it become a scenic backdrop that delimits the living area, separating it from the more private areas of the house. Simone Furiosi The entrance closet, the suspended cabinet, the full-height door, the kitchen cabinets, the island and the wardrobes that define the window frames are all custom designed elements, which guarantee a... More

Project • By Jeffrey Beers InternationalRestaurants

LA CENTRAL BY MARIO PAGÁN

La Central pays homage to a fundamental emblem of Puerto Rico’s history: “la caña de azúcar”, through the creative use of sugarcane & rum in its dishes. Chef Mario Pagán’s appetite for new techniques while staying true to Puerto Rico’s heritage proves that an upscale cuisine combined with fire are a timeless match worthy of your palate. With multiple seating areas, including an outdoor space with a bar, you can enjoy a breath of fresh air with drinks prepared by the finest mixologists. Straw-woven accents & industrial metal finishes accentuate the main dining room, lit by round chandeliers that evoke a brief reminiscence of the past- quickly brought back to life by the energy of the... More

Project • By SCDAPrivate Houses

KL House

In the middle of bustling Kuala Lumpur, Kuala Lumpur House is a place of retreat from the city. The landscape, architecture and interiors keep the environment, culture and climate of the site well into consideration throughout the design process. Each component of the design is broken down to volume, line and plane, maintaining inspiration from classical architecture and design.     The Kuala Lumpur House is a sequence of both interior and exterior spaces, informed by light, material and the clarity of structure. The façade of the residence is nothing other than structured and aligned. The rigidness of the architecture is contrasted with the materials and the proportions that clad building and wrap around the landscape. T... More

Project • By Robeson ArchitectsHousing

Hyde Park House

Situated on a busy street, the Hyde Park House seeks to maximise views to both the leafy Hyde Park across the road and the city skyline, whilst maintaining the privacy of the family. The challenge was to design a home that was not trying to replicate a character home, but was contemporary to suit the needs of the family and fit in with its streetscape, not imposing on it given it would be two storey and the neighbours were single storey.  Caption The conceptual response to site, context and brief was to split the home lengthways down the middle, with the eastern side sitting on natural ground level with a first floor over and basement for cars under.  This lets us comply with height limitations placed on the property.  ... More

Project • By UA Lab (Urban Architectural Collaborative)Offices

Neo Children Clinic

The project was to design a Children’s clinic. The requirements were to create a reception, waiting area, Doctor’s consultation room and a day care space with a single bed and seating space for the care taker. inclined studio We went for an open plan concept. Partitions were used as envelopes to define spaces. Partitions could be moved, as and when required. inclined studio The space is being used by the kids.  We wanted to make it playful, easy and fun to be. As Doctor’s clinic are generally intimidating for children. The children who generally come to visit the Doctor are unwell. We wanted the space to be warm and inviting to make them feel comfortable, secure and happy. inclined studio The Clinic... More

Product • By Wall-Smart Ltd.IC Realtime Flush Mount

IC Realtime Flush Mount

The Wall-Smart mounts minimize the impact of the camera body that would otherwise stand out of the ceiling/wall. With Wall-Smart, the camera remains fully accessible for service even when installed flush both in-wall and in-ceiling. Additionally, to ensure full security coverage, the cameras can be installed recessed anywhere in the house, without having to worry about cable mess. The mounts free up space by allowing cable management, and provide a clean, aesthetic décor. Most important, the Wall-Smart flush mounts do not diminish the cameras' field of view. More

Product • By Wall-Smart Ltd.Basalte Flush Mounts

Basalte Flush Mounts

The New Construction mounts are completely flush with the wall, paintable, serviceable and provide an absolute flush look that truly makes the device an integrated part of the wall.  Our Solid Surface mounts can be installed in wood, stone, and other solid materials. The installation requires a cnc router and access to the back of the board. All our solutions are made from moisture resistant MDF. More